Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

دکل مهاری

دکل های مهاری زیر مجموعه ای از دکل های مخابراتی می باشد که در ساخت و نصب دکل های مهاری برای رعایت استاندارها و اصول مهندسی برای استفاده در شبکه های رادیویی ، نصب بی سیم و راه اندازی ارتباطات شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد.
دکل مهاری به وسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار می گردد و همچنین این نوع از دکل مخابراتی در موارد زیر بسیار پر کاربرد هستند:
• نصب آنتن های رادیویی
• نصب آنتن های موبایل
• نصب آنتن های بی سیم یا دیش های ماکروویو
دکل مهاری
دکل مهاری از جمله دکل هایی هستند که به وسیله ی سیم مهار به یک تکیه گاهی مانند زمین وصل می شوند. دکل مهاری بیشتر برای شبکه تلفن همراه، رادیو و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرند و برای نصب بر روی پشت بام منازل و ادارات مناسب هستند. از مهمترین ویژگی دکل مهاری می توانیم به سبک بودن، کم هزینه بودن و سهولت نصب آن اشاره کنیم.
دکل های مهاری به قسمت های زیر تقسیم می شوند:
1. دکل مهاری G35
2. دکل مهاری G45
3. دکل مهاری G55
4. دکل مهاری G65
5. دکل مهاری G80
دکل مهاری یکی از انواع دکل های مخابراتی به حساب می آید که برای کار ها و موارد مخابراتی بسیار مناسب است. دکل های مهاری به وسیله ی سیم های مهار نگه داری و مهار (بکسل) به سطح زمین یا تکیه گاهی مهار می شود. بیشتر از دکل مهاری به دلیل بار های سبک برای نصب شبکه های رادیو ، بی سیم ، تلفن همراه و شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان شروع این نوع سازه در کشور کانادا به وسیله ی شرکت ROHN ساخته شده که هدف آن به وجود آوردن یک دکل موقت بود که امکان جابه جایی و نصب دوباره و سریع را داشته باشد.این نوع دکل ها در مدل های سه وجهی و چهار وجهی در اندازه های مختلف از ۲۵ سانتی متر تا ۸۰ سانتی متر تهیه و ساخته می شوند. قسمت های تشکیل دهنده این دکل ه ا، سکشن بدنه ، کرپی ، پیچ و مهره و گوشواره ، صفحه تعادل ، مهارکش و … می باشد.
مشخصات دکل مهاری
از مشخصات منحصر به فرد این مدل از دکل مهاری سبکی و کم وزن بودن آن است ، که باعث شده تا نسبت به سایر دکل ها بهتر باشد. از مدل های دیگر این نوع دکل مهاری می توان مدل G آن را نام برد. این مدل از دکل های مهاری با وزن سبکی که دارند ، در سازه های فلزی و بتنی مثل ساختمان ها و سوله ها مورد استفاده قرار می گیرند و نصب راحتی دارند و همچنین می توانند در سطح های مرتفع از زمین وصل شوند. این دکل ها به علت ارتفاع بلند برای نصب آنتن های مخابراتی ، بی سیم و … کاربرد دارند.
طراحی دکل مهاری
در طراحی این مدل از دکل باید موارد زیر مورد نظر گرفت: 1) مقدار باری که به خاطر وزش و سرعت باد بر روی آن ها تاثیر گذار است. 2) استقامت و ساخت بهترین و مناسب ترین شکل ممکن.
در طراحی آن ها استاندارد هایی وجود دارد که باید به این آیین نامه های آن مورد توجه قرار گیرد. مانند:
• استاندارد طراحی دکل های مخابراتی (EIA-RS-222-F)
• آیین نامه ۲۸۰۰ IRAN
• آیین نامه فولاد AISC

انواع دکل مهاری
دکل های مهاری با توجه بهاندازه و مدل هایی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند که از انواع مدل های آن می توان مدل G را نام برد. سری G به انواع G25 , G35 , G45 , G65 , G80 تقسیم می شود. این دکل ها به مدل های سه وجهی و چهار وجهی می باشد. از سایر مدل های دکل های مهاری ، مدل دکل مهاری وینچی است. پرکاربردترین نوع دکل های مهاری ، دکل G35 و دکل مهاری G45 و دکل مهاری G50 به صورت سه وجهی و چهار وجهی می باشد.
استفاده از دکل مهاری دارای شرایط زیر می باشد:
وجود فضای آزاد به اندازه و رعایت استاندارد برای نصب و تولید آن ها بسیار ضروری است. از دکل مهاری در فضا هایی که می خواهیم کار های مخابراتی را انجام بدهیم مانند انجام خدمات اینترنتی و یا انجام پروژه هایی که به حمل و نقل آسان نیاز دارند می توان استفاده کرد.
استاندارد های دکل مهاری
متاسفانه امروزه این نوع دکل ها بدون توجه به محیط آزاد در کلان شهر های بزرگ ساخته می شود و این بی توجهی سبب می گردد تا دکل های مهاری به خاطر رعایت نکردن اندازه فاصله مناسب و استاندارد برای اتصال سیم مهار و همچنین بارگذاری های نامناسب و اندازه گیری نشده ، سقوط کرده و به اموال مردم خسارت بزند و گاه باعث خسارت جانی می شود.

دستور العمل های استاندارد های دکل مهاری:
• هر ۶ ماه از دکل برای بررسی زنگ خوردگی ، خوردگی یا ترک ها بازدید شود
• تراز و جوشکاری پایه اصلی و سپس نصب دکل برای دکل های مهاری با بیش از ۱۲ متر ارتفاع
• بکار بردن حداقل دو پالس جوش برای هر عصا
• تست محل جوشکاری بعد از جوش زدن
• استفاده از مهارکش های متناسب با متراژ دکل
• خشک بودن جنس بکسل و عدم استفاده از مدل کنفی
• تست دکل توسط کارشناس مربوطه و بررسی تراز بودن قسمت های مختلف دکل
.
مزایای استفاده از دکل مهاری
از فواید دکل های مهاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مقاومت بالا
• کم وزن و سبک بودن
• جابه جایی آسان تر
• عدم پیچیدگی در نصب که باعث کاهش هزینه های نصب آن شده است.
• قابلیت نصب بر روی ارتفاعات همانند مواردی که ذکر شد و بلندی های مشابه بدون نقشه فونداسیون
و… .
ساخت دکل مهاری
یکی از وِیژگی هایی که سبب آسانی ساخت دکل ها می شود، این است که دکل ها می توانند به صورت قطعات پیش ساخته مورد مونتاژ قرار بگیرند. مواد بکار رفته در تولید این دکل ها اکثرا از آهن نوع ST37 است. البته برای مقاومت بیشتر در برخی موارد از آهن نوع ST44 یا ST52 نیز استفاده می شود. کل اجزا و قطعات دکل ها پس از ساخت با توجه به محیطی که در آن قرار می گیرند به جهت طولانی شدن عمر و جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، آغشته به گالوانیزه گرم می شوند. قطعات پیچ و مهره دکل ها غالبا از نوع پیچ های مقاوم گرید ۸/۸ یا معادل آن یعنی A325 می باشد. طول هر قسمت یا سکشن از دکل مهاری ۳ متر می باشد و به حالت عمودی با قرار گرفتن روی یکدیگر ساخته می شود. این تکه یا سکشن ها با در نظر گرفتن مدل مورد نظر از لوله ها و میلگرد های با قطر مناسب ساخته می شوند. در ساخت دکل مهاری، تمام جوش ها از نوع جوش Co2 می باشد.
جنس دکل مهاری
در دکل های مهاری قطعاتی بکار رفته که در این قسمت به جنس این قطعات اشاره می کنیم.
جنس پایه های اصلی از لوله های نمره یک اینچ تشکیل شده است.
مهارکش های نمره ۱۶ با جنس فولاد گالوانیزه آلمانی.
جنس تودلی هر قسمت، میلگرد با نمره ۸ میلی متر.
جنس سیم نگهدارنده از فولاد گالوانیزه گرم است.
در جنس پیچ و مهره بکار رفته از آهن با درصدی از کربن استفاده شده است.
میلگرد های بکار رفته از جنس آهن یا آرماتور فولادی است.
مواد بکار رفته در تولید دکل مهاری همانطور که اشاره شد از جنس آهن نوع ST37 و برای مقاومت بیشتر از آهن نوع ST44 یا ST52 می باشد.
فونداسیون دکل مهاری
با توجه به استاندارد EIA-RS-222-F حداقل عمق مناسب برای فونداسیون ها با توجه به راهکار های بیان شده و با در نظر داشتن اینکه دکل ها در مقابل وزش باد و ضربات فیزیکی امکان سقوط و واژگونی را دارند، مناسب ترین و بهترین فونداسیون ها، فونداسیون های عمیق معرفی شده است. بطور مثال در دکل های خودایستا به علت بوجود آمدن کشیدگی در یکی از پایه های به شکل پاشنه ای و همچنین در دکل های مونوپل به علت ایجاد گشتاور زیاد در قسمت پایه دکل، از فونداسیون های به صورت شمعی استفاده می شود. اساس ساخت فونداسیون های دکل مهاری جلوگیری از لهیدگی، سقوط و واژگونی آن است.
دکل های سری G
این نوع از دکل ها به شکل سه ضلعی تولید می شوند. پایه های این نوع از دکل ها از لوله نمره ۳ بوده که ضخامت آن با توجه به ارتفاع و بار گذرای دکل ، ۲ میلی متر می باشد.باربری این نوع دکل ها بسیار کم بوده و فقط برای نصب دیش های کوچک اینترنتی یا نصب آنتن های بی سیم بکار گرفته می شود. برخی ویژگی های این سری را می توان از روی عدد بعد حرف G که عرض قاعده سکشن های آن را به واحد سانتی متر نشان می دهد، فهمید. ویژگی دیگر این نوع از دکل های مهاری سبک بودن آنها است که سبب شده تا اغلب در پشت بام ها نصب شود. دکل های سری G توسط سیم مهار از ۳ طرف در هر ۹ متر مهار می شوند. سکشن های دکل های مهاری G توسط لوله و میلگرد هایی با اندازه ۸ یا ۱۰ که با جوش CO2 به هم متصل شده اند، ساخته می شود.
دکل مهاری G35
دکل مهاری g35 یا Guyed Tower Trihedral G35 با میلگرد نوع ۸ مناسب برای نصب تا ارتفاع ۱۸ متر و دکل مهاری g35 با میلگرد نوع ۱۰ مناسب برای نصب تا ارتفاع ۳۰ متری می باشد.
ابعاد و اندازه های بکار رفته در این نوع دکل های مهاری عبارت است از:
• پیچ و مهره ۱۰ و ۱۶ میلیمتری از نوع ۸/۸ است.
• فاصله مهار ها ۹ متر است.
• وزن هر تکه ۲۵ کیلوگرم می باشد.
• از ورق با ضخامت ۲ میلی متر در لوله های با قطر ۳۲ به کار گرفته شده.
• مهارکش ۱۲
• تمام صفحه تعادل با نمره ۶ عرضه می شود.
• طول قاعده مرکز ۳۵ سانتی متر می باشد.
• طول هر قسمت ۲۹۹ سانتی متر است.
• میانگین ضخامت گالوانیزه ۱۰۰ میکرون می باشد.
• از میلگرد نوع غیر نوردی با قطر ۸ میلی متر در آن استفاده می شود.
• سیم مهار دارای قطر ۶ میلی متر و از نوع گالوانیزه است.
.
دکل مهاری G45
دکل مهاری g45 یا Tetrahedron Guyed Tower G45 به شکل سه و چهار ضلعی و از سکشن های سه متری که در آن پایه های دکل مهاری g45 از لوله نمره ۳ می باشد، وجود دارد. این نوع در دو نوع A و B دسته بندی شده است. تفاوت این دو نوع در میلگرد های آن است که در نوع A میلگرد نمره ۸ و در نوع B آن میلگرد نمره ۱۰ به صورت خرپایی به کار می رود.

نصب دکل مهاری
برای نصب آن نیاز هست تا محیط و فضای کافی در موقعیت موجود باشد. در نصب این نوع دکل ها می توان از موقعیت هایی استفاده کرد که از ارتفاع بالاتری نسبت به زمین قرار دارند و این کار باعث عملکرد بهتر دکل های مهاری بخصوص در مناطق شهری می شود. موقعیت هایی مثل پشت بام اداره ها یا منازل مسکونی. در پیاده سازی این نوع دکل مهاری، استاندارد به صورت نصب مهاری در هر ۹ متر می باشد. به طور مثال برای نصب مهاری با ارتفاع ۳۰ متر، دکل در سه نقطه و در ارتفاع های ۹، ۱۸ و ۲۷ متر مهار می گردد.
آموزش نصب دکل مهاری
در طول این دوره کارآموزان بعد از گذراندن دوره به جهت آشنایی با آموزش نصب آن به همراه نصابان حرفه ای گروه فنی و مهندسی نوین تاور برای نصب دکل مهاری بر سر پروژه اعزام می گردند که از نزدیک در دفعات اول بصورت کارآموز شاهد اقدامات جهت نصب میگردند. و بعد از گذراندن مباحث آموزش نصب دکل مهاری به مراجع ذیصلاح جهت دریافت مجوز نصب خود اقدام خواهند کرد.
کاربرد دکل مهاری
کاربردهای دیگر دکل های مهاری عبارت اند از:
• نصب لینک های wireless
• ایجاد ارتباطات بین مراکز شرکت ها، سازمان ها و شعبات آن
• انتقال تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته
• توزیع خدمات اینترنتی
و … .

تماس با ما

مدیریت:

تلفن : 66797322-021

تلفن : 66793119-021

همراه:09353293358

همراه : 09125471842

ایمیل:info@kiasazan.ir

آدرس:دفتر بازار اهن  شاد اباد

ادرس کارگاه:فتح  13